Inkább legyünk különlegesek együtt, mint átlagosak külön!
Esküvői kisokos, nem csak házasulandóknak

A játéktesztek valóban hasznosak?

Sokan azt hiszik, hogy ha előre megnéznek egy végigjátszást, akkor már mindent tudnak a játékról. Éppen ezért el is ítélik az ilyen videókat, pedig nem feltétlen az a céljuk a készítőknek, hogy minden titkot bemutassanak a játékokról.

A játéktesztek valóban hasznosak?

A gamerek többsége szereti a játékteszteket

Egy jó játékot számtalan módon végig lehet játszani, és számtalan olyan „Easter egg” van benne, amit sokadik alkalommal is nehéz észrevenni. A gamerek két nagy csoportba bonthatóak. Az egyik típus folyton siet, nem érdeklik a mellékküldetések, inkább csak a főküldetések mentén halad, de ott sem alapos. Végigszaladnak a pályákon, és csodálkoznak, hogy nem találják meg az elrejtett kódokat, vagy kapcsolókat. Egy ideig persze keresik, de nem jó helyen és végül feladják. Ilyenkor jönnek nagyon jól ezek az interneten fellelhető játéktesztek, amelyekből mindenki megtalálhatja a neki hiányzó darabot.

A másik gamer típus az aprólékos, nyomozó típus. A játék minden pixelét kiértékelik, és sasszemmel figyelnek mindent. Szerencse, hogy vannak ilyen játékosok is, mert az előbbiek semmire nem mennének az utóbbiak nélkül. Ez a típus nem fog játékteszteket és végigjátszásokat nézni, mindent maga fedez fel, még akkor is, ha akár több hónapba is telik. Általában ezek a gamerek készítenek mindenre kiterjedő alapos videókat a játékokról.

Aki mélyen benne van a játékok világában, tudja, hogy ezeket a teszteket más szemmel kell nézni, és nem lehet megítélni egy játékot csak abból, amit a tesztelő mond. Hiszen neki lehet, hogy nem tetszik az adott játék, de másnak nagyon jó szórakozást biztosít. A lényeg az, hogy nagyon is fontosak ezek a videók, hiszen nemcsak a titkokat, hanem saját játékmódjukat is megoszthatják a tapasztaltabb gamerek, amiből az ifjú padavanok igenis sokat tanulhatnak.

Címke: Játéktesztek
Dátum: 2019-06-06