Inkább legyünk különlegesek együtt, mint átlagosak külön!
Esküvői kisokos, nem csak házasulandóknak

Esküvői menü

Amikor egy jegyespár az esküvőére készül, az esküvői menü kérdésével is szembekerül. Itt is sok szempontot kell figyelembe venni. Hagyományokhoz ragaszkodnának vagy rendhagyó, különleges étrendet állítanának össze.

Esküvői menü

Többfogásos vacsora vagy állófogadás esetleg svédasztalos hidegtál mellett döntenek. Általában, ha választanak éttermet vagy egy céget, akit megbíznak az étel elkészítésével, már az adott cég, helyszín kész menükínálattal rendelkezik, ami támpontot nyújthat a választásnál. Általában több árkategóriában is nyújtanak kínálatot, hogy az igényeknek megfelelőt tudja kiválasztani a pár. Van, aki az esküvőjén különleges ételekkel szeretne kedveskedni a vendégeknek, amit máskor nem valószínű, hogy gyakran tud enni. Ilyen például a kagyló, rák, és egyéb hasonló ínyencségek. Másnak a hagyományos menü a szimpatikusabb, ahol tyúkhúsleves, töltött vagy székely káposzta, desszertnek a somlói galuska biztos szereplő.

Létszám, helyszín, anyagiak

Az elsődleges szempont, amit figyelembe kell venni, hogy hány vendéget szeretne asztalhoz invitálni a jegyespár. Nem utolsó szempont, hogy ki mekkora anyagi kerettel rendelkezik, mert ez is befolyásolja, hogy hogyan tudja összeállítani a menüt. Természetesen eltérőek a hagyományok egy falusi és egy elegáns városi esküvőnél is. A falusi esküvőnél biztos igény egy éjfél utáni töltött káposzta, de sok más esküvőn is előfordul. Van, akinek az állófogadás vagy önkiszolgálós megoldás esik a szívéhez közel.

Allergiák, betegségek

A mai világban már külön figyelmet kell fordítani a vendégek esetleges ételallergiájára vagy betegségére (cukorbetegség), illetve vegetáriánus táplálkozására, ami miatt külön menüt kell rendelni neki, hogy ő se maradjon éhen, ne maradjon ki a közös ünnepi étkezésből.

Ha olyan helyzetbe kerül egy pár, hogy esküvői menü összeállítását tervezi, ezeket a szempontokat mindenképpen vegye figyelembe. Nagy segítséget jelent egy tapasztalt esküvőszervező cég, akik mindenre felhívják az ember figyelmét, esetlegesen egy adott étteremmel vagy céggel együtt dolgozva már kész menükínálatot, helyszíni segítséget is tud nyújtani.

Címke: Megbízható partnerek
Dátum: 2019-07-30