Inkább legyünk különlegesek együtt, mint átlagosak külön!
Esküvői kisokos, nem csak házasulandóknak

Felkészülés az emelt szintű informatika érettségire

A programozóvá válás útján az első megmérettetés az emelt szintű informatika érettségi, ahol az elméleti és a gyakorlati tudásukról is számot kell adniuk a diákoknak. A tapasztalatok sajnos azt mutatják, hogy sokan azért nem szereznek jó jegyet, mert nem ismerik a programozás alapjait.

Felkészülés az emelt szintű informatika érettségire

Idő

Az egyik legfontosabb dolog, amit a diákok tehetnek, hogy időben nekiállnak a felkészülésnek. Egyénileg nagyon változó lehet, hogy kinek mennyi időre van szüksége ahhoz, hogy megértse és alaposan begyakorolja az informatika érettségi feladatok megoldásához szükséges tudásanyagot. Az viszont biztos, hogy minél előbb kezdik el, annál nagyobb eséllyel szereznek jó jegyet. Van rá példa, hogy valaki 1-2 hónap alatt is fel tud készülni az érettségire, de érdemes hosszútávban gondolkodni és biztos tudással menni egyetemre.

Napi szintű gyakorlás

A tanulók bármikor is állnak neki a programozás tanulásnak, fontos, hogy napi szinten időt szakítsanak a gyakorlásra. Nem baj, ha csak egy feladat megoldására van idejük, a lényeg, hogy minden nap elővegyék a tanulnivalót és foglalkozzanak vele. Egyrészt azért, mert így tudják kellőképpen elmélyíteni a tudásukat, másrészt pedig így tudnak lépésről lépésre áttérni a nehezebb feladatokra.

Tanári segítség

Az informatika érettségi feladatok közül a programozással kapcsolatos példák a legnehezebbek. Ebből kifolyólag ezek érik a legtöbb pontot. Ha az érettségizők nincsenek tisztában a programozás alapjaival és nem tudják megoldani a feladatokat, akkor nem tudnak jó jegyet szerezni, sőt még akár a bukás veszélye is fennáll. Sok esetben előfordul, hogy valaki kevésnek érzi az órai magyarázatokat és önállóan sem megy neki a felkészülés. Ez esetben érdemes olyan tanár segítségét kérnie, aki érthetően el tudja magyarázni a tudnivalókat.

Címke: Informatika érettségi feladatok
Dátum: 2021-01-19