Inkább legyünk különlegesek együtt, mint átlagosak külön!
Esküvői kisokos, nem csak házasulandóknak

Menyasszonyi ruha varrása

Amikor egy lány az esküvőjére készül, szeretné emlékezetessé, különlegessé varázsolni azt a napot. Ehhez fontos kellék az esküvői ruha. A mai világban több lehetőség áll egy menyasszony előtt: kölcsönözheti is, de meg is varrathatja a ruháját.

Menyasszonyi ruha varrása

Tévhitek

A menyasszonyi ruha varrásával sok olyan hír kering, ami nem igaz: macerás, drága, sok időbe telik, stb. Ezeket eloszlatja a tapasztalat, mert egy erre specializálódott varrónő már rutinosan tudja megmondani a minta, elképzelés alapján, hogy mennyi anyag kell hozzá, mennyibe kerül, mennyi időre lenne szükség a megvarrásához. Nem kel többször próbálni vagy találkozni ahhoz, hogy teljesen tökéletes legyen a ruha. A méretek és a kép vagy rajzolt ábra alapján a varrónő tudja, hogy mit szeretne a megrendelő és a próbán csak az alakításokra kerül sor. Az ára is körülbelül megegyezik vagy nem sokkal több a kölcsönzésnél, mivel a bérelt ruha esetében nem csak a napi díjat, de a tisztítás, a rongálódás árát is beleszámítják az árba, illetve függ attól is, hogy hány napra szeretné a menyasszony bérelni.

Előnyei

Egy kölcsönzőbe betévedve átélheti a lány, hogy a rengeteg ruha között elveszik, illetve, hogy nem találja azt, ami az ő fejében él, menyasszonyi ruhájáról kép. Az egyiken a csipkét érzi soknak, a másik túl nyitott, szóval nem a tökéletes. Varratás esetén mind anyagában, mind fazonjában teljesen olyan lesz a ruha, amilyet megálmodott a megrendelő. Az a ruha a sajátja, senki nem vette fel előtte, benne van az egyedisége, a saját személyisége. Sok lány álma, hogy a ruhát, amiben esküdött, eltehesse, hogy mindig ott legyen a szekrényben. Ezt csak varratott ruha esetében teheti meg. A varrott ruha teljesen a megrendelő személyiségéhez, testalkatához passzol, pont olyan lesz, mintha ráöntötték volna.

Menyasszonyként meggondolandó szempont a menyasszonyi ruha varratása, ha igazán tökéletesen, a megálmodott ruhában akar a párja elé vonulni a férjhez menő lány.

Címke: Megbízható hírek
Dátum: 2019-04-16