Inkább legyünk különlegesek együtt, mint átlagosak külön!
Esküvői kisokos, nem csak házasulandóknak

Online marketing lehetőségek

Ma már mindenki az interneten lóg, és nagyon sok időt töltenek a gép előtt. Éppen ezért nem érdemes figyelmen kívül hagyni az online marketingben rejlő lehetőségeket. Számtalan megoldás kínálkozik, de nem mindegyik egyformán hatékony. Minden vállalkozásnak meg kell találnia, hogy a saját célcsoportját melyik csatornán tudja a legjobban elérni.

Online marketing lehetőségek

Online marketing lehetőségek

Sokan ha meghallják ezt a szót, rögtön a közösségi média jut az eszükbe, amivel nincs is baj, de nem csak ebben merül ki ez a fogalom. Nyilván meg kell jelenni a Facebook-on, Instagram-on, vagy éppen a LinkedIn hálózaton, de ezek önmagában nem biztos, hogy meghozzák a sikert. Ráadásul nem elég megjelenni, folyamatosan frissíteni és dolgozni kell ezekkel az oldalakkal, amihez rengeteg energiára és pénzre van szükség. Hoznak annyi vásárlót vagy vevőt, hogy megérje ez? Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, de egy halottnak mondott közösségi oldal többet árt, mint használ. Mert ha egy látogató mégis megtalálja, s nincs frissítve, akkor egyből jön a negatív visszhang.

Az online marketing közé soroljuk még a keresőoptimalizálást, ahol a szakemberek mindet megtesznek azért, hogy egy adott weboldal a megfelelő pozíciókban jelenjen meg adott kulcsszavakra. Ezt tehetik fizetett Google Ads hirdetésekkel, vagy az organikus helyezéseket elősegítő linképítéssel.

Továbbá azt sokan elfelejtik, hogy a YouTube is egy hatalmas piac, és nem is használják ki. Az emberek mindig szívesebben megnéznek egy rövid videót, mint hogy elolvassanak egy nagyon hosszú szöveget. Aki teheti, készítsen bemutatkozó kisfilmet vagy termékbemutató videókat, és optimalizáltan töltse fel a saját YouTube csatornájára. Az eredmény nem marad el, hiszen onnan is kellő számú potenciális ügyfél szerezhető.

Címke: Online marketing
Dátum: 2019-06-20