Inkább legyünk különlegesek együtt, mint átlagosak külön!
Esküvői kisokos, nem csak házasulandóknak

Vége a sablonos webáruházaknak?

Ma már minden területen sok a konkurencia, és így van ez a webáruházaknál is. Ezzel nincs is baj, de azzal igen, hogy a legtöbben bérlik, vagy valamilyen ingyenes rendszert használnak, amely nem minden esetben előny. Sőt, a mondás szerint olcsó húsnak híg a leve. A mai világban semmi nincs ingyen, és ami látszólag ingyen van, az sincs ingyen. De mivel fizetünk?

Vége a sablonos webáruházaknak?

Egyedi és jogilag korrekt webáruházaké a jövő

Pár évvel ezelőtt még jó volt, hogy a Pistike a szomszédból összerakott egy komplett webáruházat mindössze egy délután alatt. Ma már elég hamar megütheti a bokáját valaki, ha nem biztonságos, vagy éppen jogilag nem korrekt rendszert üzemeltet. Mióta hazánkban is jogerőre lépett az Európai Adatvédelmi Rendelet, azóta más szelek fújnak a webáruházak felé is.

Szinte kijelenthető, hogy az összes bérelt és ingyenes vacak nem ér semmit, hiszen egyik mögött sincs jogi szakértő, sem programozó. Mit vár el a tulajdonos olyanoktól, akik még arról sem hallottak, mi az a GDPR, vagy éppen milyen kötelező jogi dokumentumokat kell elhelyezni, vagy mikor és mit kell bejelenteni a NAIH felé. A törvény nem ismerete nem mentség, szóval a tulajdonosok nincsenek biztonságban. Ráadásul ki tudja, milyen motorok és kódok futnak egy bérelt webshop alatt? Ami ingyen van, az sincs ingyen, hiszen ezekben az esetekben a vásárlási szokásokat kémlelik és használják fel illetéktelen személyek. Tehát ami látszólag ingyen van, azért a saját és a rendszert használó felhasználók adataival fizetünk. Valóban megéri?

A fentiek figyelembe vételével elég nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki ilyen rendszereket üzemeltessen, hiszen a több milliós bírságokat nem könnyű kifizetni a hazai vállalkozóknak sem. A webáruház készítés nem gyerekjáték, csakis olyan szakembereket szabad megbízni vele, akiknek kellő rutinjuk van ezen a területen, és legalább egy adatvédelmi jogász is van a csapatban.

Címke: Webáruház készítés
Dátum: 2019-07-18